Remkabel vervangen

Kosten: € 7,50

"Toen ik net heel hard moest remmen knapte mijn remkabel"

De meeste fietsen hebben een voorrem en een achterrem. Deze remmen worden bediend met een remhendel en hebben meestal een remkabel. De remkabel van een fiets bestaat eigenlijk uit twee kabels: een binnenkabel en een buitenkabel. De buitenkabel is er in allerlei kleuren! De binnenkabel heeft aan het uiteinde een tonnetje of een peertje en welke je nodig hebt ligt aan de montage in de remhendel. Bij de montage van de remkabel is het belangrijk dat de kabel geen haakse bochten maakt. Hoe vloeiender de kabel naar de rem gaat hoe minder weerstand de kabels onderling hebben en hoe minder remkracht er verloren gaat.  Als de buitenkabel is geknakt, dit gebeurt vaak net na de remhendel, komt er gemakkelijk vocht in. Als er vocht tussen de binnen en de buitenkabel zit, gaan de kabels roesten en bij vorst vriezen de remkabels vast

Er zijn fietsen met een hydraulisch systeem voor de remmen, ook wel remmen op oliedruk genoemd. Dit systeem kan voorkomen bij velgremmen en schijfremmen en wordt ook toegepast op de duurdere fietsen. Hydraulische remmen hebben geen weerstand in de overbrenging. 

Wij maken geen onderscheid tussen het monteren van de:

  • Voorremkabel
  • Achterremkabel

Wij gebruiken zoveel mogelijk de kabelhoedjes en stelschroefjes van de oude kabels.

 

Afspraak nu inplannen

Voor het vervangen van de olie in een oliedruk systeem hebben wij geen vaste prijzen. Hiervoor kunt u beter even langskomen in de winkel.